Home » , , » Cinema vs Spin-offs

Cinema vs Spin-offs

Written By Φώτης Κώτσογλου on Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 | 2:53:00 μ.μ.


Υπάρχουν επιτυχημένα spin-offs στον κινηματογράφο; Αυτή η ερώτηση βασανίζει πολύ κόσμο μετά από την αποκάλυψη για το «Creed» και η αλήθεια είναι πως αν ψάξει κανείς στο παρελθόν,  δικαιούται να μην είναι ιδιαίτερα αισιόδοξος για το spin-off των ταινιών «Rocky».

Παρότι, όσον αφορά την τηλεόραση υπήρξαν κατά καιρούς επιτυχημένες ιδέες, στο σινεμά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχοντας καλή διάθεση, θα ξεκινήσουμε από μία επιτυχημένη προσπάθεια, το «Get Him to the Greek».

Ο χαρακτήρας του Russell Brand από το «Forgetting Sarah Marshall», ονόματι Aldous Snow ξεχώρισε και ο σκηνοθέτης Nicholas Stoller προσπάθησε να τον κάνει πρωταγωνιστή. Τόσο εισπρακτικά, όσο και σε επίπεδο κριτικών, το «Get Him to the Greek» μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένο.


Μία ακόμα περίπτωση που δεν ακολούθησε τον κανόνα της αποτυχίας, είναι το «Scorpion King». Ο Dwayne Johnson ως Mathayus εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο «The Mummy Returns» και επειδή ήταν ενδιαφέρον χαρακτήρας, του δόθηκε η ευκαιρία με το «Scorpion King». Τα sequel του ωστόσο είναι μία άλλη ιστορία, η οποία καλύτερα να παραμείνει μεταξύ μας...Από αυτό το κομμάτι του κειμένου και έπειτα, μόνο κακές ιδέες συμμετέχουν. «Σπουδαιότερη» από αυτές, είναι το «Evan Almighty». Παρότι ο εξαιρετικός Steve Carrel ηγήθηκε της προσπάθειας, ο Morgan Freeman επέστρεψε ως Θεός και σπαταλήθηκαν περίπου 175 εκατομμύρια δολλάρια(!), το spin-off του «Bruce Almighty» δεν έβγαλε ούτε το μισό... γέλιο, σε σχέση με την ταινία του Jim Carrey.Κάποιοι στην «20th Century Fox» δεν αρκέστηκαν στη... γιούχα που άκουσαν για το «Daredevil» από τους comic-book fans και αποφάσισαν να δώσουν ένα spin-off στην Elektra. Μπορεί ο χαρακτήρας της Jennifer Garner να «αναστήθηκε» στην ταινία, αλλά το franchise... πέθανε για πάντα. Ούτε το director's cut του «Daredevil» που κυκλοφόρησε αργότερα και άρεσε περισσότερο από την ταινία που έπαιξε στα σινεμά, κατάφερε να σώσει την υπόθεση.


Και αν το Elektra θεωρείται κακή ταινία, τι μπορεί να θεωρηθεί το «Catwoman» με την Halle Berry; Κι όμως, δεν ντράπηκαν στην Warner Bros να το χαρακτηρίσουν ως spin-off των ταινιών «Batman» που είχαν προηγηθεί! Τόσο η Berry, όσο και τα αδέρφια Warner θα εύχονται σήμερα να μην είχαν κάνει ποτέ αυτή την ταινία, η οποία απέσπασε επτά υποψηφιότητες στα «Χρυσά Βατόμουρα» του 2005 και νίκησε σε τέσσερις από αυτές!Σκέτη καταστροφή είχε χαρακτηριστεί και το «U.S. Marshals», ταινία του 1998 και spin-off του «The Fugitive». Μπορεί να επέστρεψαν κάποιοι στους ρόλους τους από τον «Φυγά», όπως οι Tommy Lee Jones και Joe Pantoliano, αλλά οι δυο ταινίες ουδεμία σχέση είχαν από ποιοτικής πλευράς.Με... πόνο στην καρδιά και αμέτρητο σεβασμό στον Hugh Jackman, ο οποίος γεννήθηκε για να υποδυθεί τον Wolverine, το «X-Men Origins: Wolverine» δεν κατάφερε να ξεχωρίσει και βρίσκεται στη λίστα διότι θεωρητικά είναι spin-off των ταινιών «X-MEN». Είναι βέβαιο πως το «The Wolverine»(παίζετε στους κινηματογράφους) είναι πολύ καλύτερο...Κλείνουμε το κείμενο με την ταινία που κατέχει τις περισσότερες φορές σε αντίστοιχα θέματα σε site τουυ εξωτερικού την πρώτη και... χειρότερη θέση. Το «Supergirl», το οποίο θέλησε να εξιστορήσει τις περιπέτειες της ξαδέρφης του Superman και ήταν spin-off των original ταινιών του δημοφιλούς ήρωα. Ο Christopher Reeve είχε μυριστεί την αποτυχία και απέφυγε ακόμα και ένα μικρό πέρασμα, με την Marc McClure(σ.σ. Jimmy  Olsen) να είναι ο «συνδετικός κρίκος» των ταινιών.


Share this article :
 
Στηρίζουμε : RainbowRadio | RainbowRadio | RainbowRadio
Copyright © 2013. Rainbow Web Radio - All Rights Reserved
RainBow Radio Created by Rainbow Radio Published by Rainbow Radio
Proudly powered by RainbowRadio