Home » , » Golden... Downey Jr.

Golden... Downey Jr.

Written By Φώτης Κώτσογλου on Τετάρτη, 17 Απριλίου 2013 | 4:14:00 π.μ.Ο άνθρωπος που έκανε την ολική επαναφορά στην καριέρα του, ο Robert Downey Jr. μιλά για τις αποτυχίες του, τον Iron Man και τα 50(!) εκάτ. δολάρια που πήρε για να παίξει στους «Avengers»!

«Ένας πραγματικός υπερήρωας του Hollywood». Έτσι τον χαρακτηρίζει ο Chris Heath, που πέρασε μία ολόκληρη μέρα στο σπίτι του Downey, για να κάνει την απολαυστική συνέντευξη που δημοσιεύει το «GQ» και αξίζει προσοχής από την πρώτη, έως και την τελευταία της λέξη.

(Το εξώφυλλο του GQ δεν αναφέρει πουθενά τις λέξεις 50 εκατομμύρια. Η δημοσιογραφία σε άλλο επίπεδο...)
Μέσα στις εκπληκτικές ιστορίες που διηγείται, ο 48χρονος ηθοποιός μιλά για τα προβλήματά του με τα ναρκωτικά, τις συλλήψεις, τις άκρως αποτυχημένες του ταινίες αλλά και για το πόσο αποφασισμένος ήταν να πάρει τον ρόλο του Tony Stark/Iron Man. Μάλιστα, αποκαλύπτει πως ο σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, Jon Favreau, του είχε εξηγήσει πως η Marvel δεν είχε κάνενα σκοπό να τον προσλάβει.

Εκείνος με πολύ προσπάθεια και επιμονή  κατάφερε να κερδίσει μία οντισιόν. Τα υπόλοιπα είναι απλή ιστορία. Ο χαρακτήρας πέρασε σε επίπεδα που δεν το φανταζόταν ποτέ ούτε η ίδια η εταιρεία και εν τέλει έγινε ο μεγαλύτερος ήρωας του κινηματογραφικού Marvel Universe. Έτσι, έφτασε να πάρει το ποσό των 50 εκάτ. δολαρίων για να παίξει στους «Avengers», κάτι που επιβεβαίωσε λακωνικά.

«Είναι αλήθεια;», ήταν ερώτηση με τον ίδιο να απαντά: «Ναι, δεν είναι τρελό;  Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι κάτι σαν αυτό που αποκαλούν "στρατηγικό  κόστος"». Σε αυτό, ο Downey πρόσθεσε πως αυτή η πληρωμή έλυσε πολλά προβλήματα στον ίδιο και τη γυναίκα του Suzan, η οποία ήταν για χρόνια παραγωγός και οι δυο τους θα ξεκινήσουν την δική τους  εταιρεία παραγωγής ταινιών. Τέλος, αναστάτωσε κάπως τους fans του, καθώς είπε ότι το συμβόλαιό του τελειώνει με  το «Iron Man 3» και  δεν ξέρει το αν θα επιστρέψει για άλλες ταινίες...

(Ο RD Jr. στη στολή που «εκτόξευσε» για τα καλά την καριέρα του)
Καθ΄ όλη την διάρκεια της συνέντευξης, ο δημοσιογράφος Chris Heath αδυνατούσε να καταλάβει πότε ο συνομιλητής του μιλούσε σοβαρά και πότε έβγαινε από «μέσα» του η περσόνα που συχνά προβάλλει προς τα έξω ο RD Jr. Ένας χαρακτήρας, που μοιάζει να έχει την αλαζονεία που πήγε να καταστρέψει τον 48χρονο ηθοποιό σε πρώιμο στάδιο της καριέρας, αλλά με το μυαλό του καλά μες στο κεφάλι του να μην του επιτρέπει να κάνει τα ίδια λάθη.

«Πόσο πολύ θες να κερδίσει ένα όσκαρ
», ρώτησε ο Heath και ο Downey απάντησε: «Δεν θα μπορούσε να με ενδιαφέρει κάτι λιγότερο από αυτό. Ξέρω ότι κάποια στιγμή θα το πάρω». «Τώρα μιλάει η περσόνα, ή ο πραγματικός σου εαυτός;»  αποκρίθηκε ο ρεπόρτερ για να πάρει την εξής απάντηση:

«Είναι δεδομένο ότι θα το πάρω. Θα είναι μεγάλο σοκ για μένα αν δεν τα καταφέρω, γιατί απλά δεν θα βγάζει νόημα. Είμαι πολύ νέος, έχω καταπιαστεί με  τέτοιου είδους φιλμ και έχω φτάσει κοντά(σ.σ. δύο φορές υποψήφιος). Ακόμα και αν δεν πάρω ένα άμεσα, θα μου το δώσουν όταν είμαι γέρος. Οπότε, ότι και να γίνει, θα πάρω ένα. Πάντως και με κανένα, είμαι μία χαρά...».
(Ο  Downey ως Charlie Chaplin, ρόλος που του έδωσε την πρώτη υποψηφιότητα στα όσκαρ)
Αντί επιλόγου, αφήνουμε το σχόλιο του Ben Stiller, του ανθρώπου που έφτιαξε την ταινία που έφερε τον RD Jr.για ακόμη μία φορά ένα βήμα από το όσκαρ, το «Tropic Thunder» να μιλήσει για  λογαριασμό μας: «Ναι, ο Downey είναι ο Iron Man, αλλά στην πραγματικότητα είναι ο Actor Man. Σε ένα κόσμο όπου  το box office είναι αδιάφορο και βασιλεύει το ταλέντο, στον κόσμο που πραγματικά μετράει, αυτός πάντα βασιλεύε»

(πηγές φωτογραφιών: www.ronireports.com, www.businessinsider.com, www.screenrant.com, www.guardian.co.uk)
Share this article :
 
Στηρίζουμε : RainbowRadio | RainbowRadio | RainbowRadio
Copyright © 2013. Rainbow Web Radio - All Rights Reserved
RainBow Radio Created by Rainbow Radio Published by Rainbow Radio
Proudly powered by RainbowRadio